שמעתם לא מעט על מגמה בולטת בלא מעט בתים בישראל, והיא החלפת ועד הבית הפנימי (כלומר, כזה הכולל חלק מדיירי הבניין) בועד בית חיצוני. אתם יודעים שלהחלטה הזו, כשהיא מתבצעת על פי הספר, יש פוטנציאל להפוך את החיים של כל דייר ודייר לפשוטים ולנוחים הרבה יותר.
סל השירותים
לכל בית יש צרכים משלו, בעוד שמן העבר השני של התמונה לחברות ניהול נכסים וועדי בתים חיצוניים סל שירותים שרחוק מלהיות קבוע. חיבור של שני אלה מאפשר לכם ללמוד מדוע חייבים להשקיע מחשבה בהגדרת סל השירותים שתבצע עבורכם חברת הניהול החיצונית.
כשזה נוגע לניהול הבית שלכם, אתם לא רוצים להשאיר דבר למקריות, ורצוי שגם לא לסמוך על אף גורם מלבד עצמכם (כולל השכנים, אגב). את כל מה שאתם מסכמים עליו בעל פה מול החברה המבצעת, אתם צריכים להעלות על הכתב. רמת הפירוט של הפעולות, אופן הביצוע שלהן, התדירות וכמובן שגם המחיר צריכה להיות מקסימלית.
השאלה הכלכלית
לכן, ברור מדוע האינטרס של דיירי הבניין המשותף הממוצע יהיה לחסוך כמה שניתן בעלות השירות הזה. לא מעט טקטיקות יכולות לסייע להם להגשים את מטרת החיסכון, דוגמת עריכת מחקר מקדים מקיף על התחום, בחינת מחירונים מומלצים או קבלת הצעות מחיר ממספר חברות לפחות, מה שיכול להיות יופי של כלי מיקוח.
אנחנו כן ממליצים להסתכל על המחיר ולנסות להוריד אותו, אבל לא לבחור בחברה רק כי היא זולה. מחיר טוב בשילוב ניסיון רב וסל שירותים רחב למשל הוא נוסחה מוצלחת הרבה יותר.
בדקו את המוניטין של החברה
בחנו בהמשך לכך את מעגל הלקוחות של החברה, ונסו להתרשם מהם מאפייני הלקוחות: חברה יכולה להיות מומחית בניהול של נכסי יוקרה, אבל לא בהכרח בבניינים המשותפים הפשוטים יותר. במידת האפשר, בקשו מהחברה הפנייה ללקוחות קודמים או קיימים שלה, אליהם תוכלו להפנות שאלות שעשויות ללמד אתכם על הרמה האמיתית של החברה ועל שביעות הרצון של לקוחותיה.